دستگاه دور کننده حیوانات از پست های برق توسط استاد دانشگاه صنعتی قم اختراع شد

دوشنبه بیست و هشتم اسفند 1402 ساعت 12:32 ق ظ
دستگاه دور کننده حیوانات از پست های برق توسط استاد دانشگاه صنعتی قم اختراع شد
 به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دستگاه دور کننده حیوانات از پست های برق مبتنی بر امواج فراصوت و امواج نورانی مجهز به سنسورهای مادون قرمز و مایکروویو توسط دکتر احسان حیدریان فروشانی عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه صنعتی قم اختراع شد. دکتر حیدریان در خصوص این اختراع گفت: بسیاری از خطاهای ایجاد شده در پستهای شبکه انتقال نیرو و همچنین پستهای توزیع برق زمینی به دلیل ورود حیوانات می باشد که ضرورت دارد حتی الامکان از ورود این حیوانات به پست برق جلوگیری نمود. وی افزود: دستگاه دور کننده حیوانات از پستهای برق مبتنی بر امواج فراصوت و امواج نورانی مجهز به سنسورهای مادون قرمز و ماکروویو از طریق ایجاد امواج صوتی با فرکانس بالاتر از محدوده شنوایی مجاز حیوانات مورد نظر و همچنین ایجاد فلاش نور به واسطه سنسورهای تشخیص حرکت از وقوع خطا در اثر ورود حیوانات به پست برق ممانعت بعمل می آورد. لازم به ذکر است دستگاه مذکور هیچگونه آسیبی به موجودات نمیزند و از این لحاظ نیز دارای ارجحیت است. عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی قم بیان کرد: طراحی و ثبت اختراع این دستگاه در قالب طرح پژوهشی داخلی توسط بنده صورت گرفته است. لازم بذکر است تیم تحقیقاتی در حال کار بر روی ساخت نمونه آزمایشگاهی این دستگاه هستند و انتظار می رود با حمایت صنعت برق کشور این دستگاه هر چه زودتر تجاری سازی شود.