رشته تغییر
ماده 55:
دانشجو در طول دوران تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی میتواند، با داشتن شرایط زیر و موافقت گروه آموزشی ذیربط از یک رشته به رشته دیگر در یک گروه آزمایشی و همان دانشگاه تغییر رشته دهد:
تبصره 1:
تغییر رشته دانشجویانی که به دستگاههای اجرایی خاص تعهد دارند، با رعایت کلیه شرایط این ماده و اعلام موافقت دانشگاه اجرایی ذیربط امکانپذیر است.
تبصره 2:
تغییر رشته به رشتههایی که در ضوابط گزینش آنها شرایط خاص پیشبینی شده است، موکول به احراز شرایط مربوط است.
تبصره 3:
دانشجو در هر یک از مقاطع تحصیلی، تنها یک بار میتواند تغییر رشته دهد.
ماده 56:
تغییر رشته در مقاطع تحصیلی هم سطح، صورت میگیرد. در غیر این صورت، فقط از مقطع بالاتر به پایینتر، امکانپذیر است.
ماده 57:
در صورت موافقت با تقاضای تغییر رشته، دانشجو موظف است در نخستین فرصت در رشته جدید نامنویسی کند و پس از نامنویسی، دانشجو حق بازگشت به رشته قبلی را ندارد.
تبصره:
اقدام نکردن دانشجو به نامنویسی در رشته جدید در وقت معین به منزله انصراف از تغییر رشته تلقی میشود و حق تغییر رشته تا پایان دوره از وی سلب میشود.
ماده 58:
دروسی که دانشجو در رشته قبلی گذرانده است در گروه آموزشی رشته جدید بررسی و معادلسازی میشود و فقط دروسی از وی پذیرفته میشود که به تشخیص گروه آموزشی، با دروس رشته جدید، اشتراک محتوایی داشته باشد و نمره هر یک از آن دروس نیز از 12 کمتر نباشد.
تبصره 1:
دروس پذیرفته شده در کارنامه دانشجو ثبت و نمرات آنها در محاسبه میانگین کل منظور میشود، ولی نمرات دروس پذیرفته نشده، بدون احتساب در میانگین، در کارنامه دانشجو باقی میماند. در این حال، چنانچه میانگین کل واحدهای پذیرفته نشده او کمتر از 12 باشد، جمعاً به عنوان یک نیمسال مشروطی برای دانشجو در رشته جدید منظور میشود.
تبصره 2:
در صورتی که تعداد واحدهای دروس پذیرفته نشده دانشجو، به حدی باشد که امکان گذراندن واحدهای مورد نیاز رشته جدید را در طول مدت مجاز تحصیل، از وی سلب کند، با تقاضای تغییر رشته او موافقت نمیشود.