امروز : دوشنبه شانزدهم مهر 1403

معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری: قانون جهش تولید دانش بنیان در راستای خودکفایی کشور تصویب شده است

سه شنبه دوم خرداد 1402 ساعت 11:47 ق ظ
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ضمن بازدید از آزمایشگاه ها و کارگاه ها و مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی قم از تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان در راستای خودکفایی کشور خبر داد. معاون پژوهشی وزارت عتف گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که زبان فارسی باید زبان علمی دنیا شود. پس دانشگاهیان می‌بایست با تلاش انگیزه و همت مضاعف کار کنند تا این مهم محقق شود. وی افزود: وزارت علوم تحقیقات و فناوری هم تمام قد از کلیه طرح ها و فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها حمایت می کند. دکتر صالحی گفت: در این بین قانون جهش دانش بنیان با اصلاحات و الحاقات خاص یک قانون تشویقی برای پژوهشگران و حتی صنعتگرانی است که به دانشگاه روی می‌آورند. دکتر صالحی ماموریت گرا شدن دانشگاهها را بسیار ضروری دانست و افزود : طی جلسات متعدد با وزارت کشور و استانداران به ماموریت گران شدن دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه های صنعتی تاکید شده است و استان می بایست با دانشگاه‌های ماموریت گرا نهایت همکاری را داشته باشد چرا که با این سیاست گذاری از انجام هرگونه موازی‌کاری در دانشگاه ها جلوگیری می شود. رئیس دانشگاه صنعتی قم گفت: دانشگاه صنعتی قم با اجرای طرح همیار صنعت که جز یکی از طرح‌های ابتکاری این دانشگاه‌ میباشد، افزایش اشتغال دانشجویان را به ارمغان آورده است که می‌تواند الگویی برای سایر دانشگاه‌های کشور نیز باشد. کسب رتبه‌های اول و نهم اشتغال فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به دلیل اجرایی شدن همین طرح می باشد. دکتر رضایی نور افزود: با حمایت‌های ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ،دانشگاه صنعتی قم توانسته است رتبه سوم کشوری را در شاخص تعداد اعضای هیات علمی که از فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت استفاده نموده اند را کسب کند . حجت الاسلام و المسلمین دکتر قربانی مبین رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی قم ضمن تبریک دهه ولایت افزود: امام صادق علیه السلام می فرمایند: از فرزندان من کسی در قم است که با شفاعتش مردم وارد بهشت می شوند. ما در جوار چنین بانوی بزرگواری هستیم، پس باید ما هم به عنوان مجاور خانم الگویی برای سایرین باشیم. وی افزود: دانشگاه های قم هم از لحاظ علمی و پژوهشی و هم از لحاظ فرهنگی و معنوی باید الگویی برای سایر کشورها باشند. پس مسئولین هم باید بستر این مهم را فراهم نمایند. همچنین دکتر سلیمانی معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه گزارشی از وضعیت پژوهشی و برنامه‌های آتی دانشگاه در زمینه پژوهش ارائه داد.وی گفت: راه اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی گروه های آموزشی،حمایت ویژه از کسب و کارهای نوپا،برنامه ریزی جهت توجه به تجاری سازی ایده های نوآورانه،برقراری نظام HSEدر شکه های آزمایشگاهی از جمله برنامه های آتی معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی قم است. این نشست با بیان نقطه نظرات پیشنهادات و انتقادات اساتید در راستای ارتقای پژوهش در دانشگاه به پایان رسید.