مدیر حوزه‌های علمیه کشور با جمعی از رؤسا و مسئولان مراکز آموزش عالی و دانشگاهی استان قم دیدار و گفت و گو کرد

دوشنبه بیست و هشتم فروردین 1402 ساعت 2:39 ب ظ

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آیت الله اعرافی در دیدار با جمعی از روسا و مسئولان مراکز آموزش عالی و دانشگاهی گفت:امروز وظیفه همه ما در دانشگاه‌ها این است که زیرساخت معرفتی و هویتی جوانان و دانشجویان امروز را مستحکم کنیم. ما به یک زیرساخت بنیادی فکری و معرفتی نیازمندیم.امروز زیرساخت‌های فکری، معرفتی، تاریخی و هویتی جوانان امروز در معرض تعرض شدید است که بخشی از آن طبیعی و در راستای تحولاتی است که در عالم رخ می‌دهد و بخشی هم به دلیل سرمایه‌گذاری دشمن است که روی ایران و انقلاب اسلامی انجام شده و مستحکم‌سازی آن بنیان معرفتی، کاری است که برعهده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، بخش فرهنگی و خود ریاست دانشگاه است. وی افزود: من در سخنرانی‌های متعدد گفته‌ام، در خطبه این هفته نماز جمعه هم تأکید داشتم که توجه به مسائل فرهنگی مهم و همه نسبت به مسائل فرهنگی مسئول هستیم.در مباحث فرهنگی نهاد‌ها و دستگاه‌ها نگویید آن دستگاه مسئول است یا آن نهاد متولی است، واقعاً نباید چیزی را به دوش دیگری بگذاریم. همه ما مسئولیم، دانشگاه اولین جایی است که افکار نو و جدید از بیرون وارد می‌شود، باید مورد بحث و نقد قرار بگیرد، این مسائل طبیعی است و دانشگاه و دانشجو باید در معرض همه چیز قرار بگیرد و بهترین افکار را در جامعه ترویج کند. امروز دانشگاه محل تولید علم، دانش و معرفت باشد، پاسخ به شبهات روز علمی می‌تواند به بهترین نحو در دانشگاه رقم بخورد.عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: امروز در بحث اسلام و ایران و حجاب هنوز هم آن کتاب پنجاه سال قبل شهید مطهری برایمان حرف اول را می‌زند، امروز باید در خصوص مسائل خداشناسی، امام‌شناسی، معرفت‌شناسی به صورت دائم افکار نو را بگیریم و پرسش‌های دانشجو و استاد را پاسخ بدهیم، بنابراین در کنار همه کار‌ها باید یک نگاه عمیق و بنیادی به زیرساخت‌ها داشته باشیم و آن هم کار سنگین و دشواری است و نیاز است بخش‌های فرهنگی، نهاد و سایر بخش‌های دانشگاه‌ها نسبت به مباحث معرفتی و هویتی یک تحکیم و استحکامی داشته باشند.عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: دانشگاه اصولا باید در ابعاد مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی سلامت باشد. سلامت مراکز علمی واقعا وظیفه همه ما است لذا باید تلاش کنیم دانشگاه‌های استان قم مرجع علمی، فرهنگی و سرآمد سایر دانشگاه‌ها در کشور باشند و یک نکته دیگر توجه به رویکرد بین‌المللی است که در بعضی دانشگاه‌ها وجود دارد. بنده یقین دارم در مراکز آموزش عالی قم خیلی می‌توان کار انجام داد و منشأ تحول شد. دانشگاه‌های استان می‌توانند با ظرفیتی که قم دارد نسبت به توسعه، عمق بخشی و سبک درست در کار‌های بین‌المللی ورود کنند.همچنین دکتر رضائی نور رئیس دانشگاه صنعتی قم به افتخارات و پیشرفت های اخیر دانشگاه صنعتی قم اشاره کردو گفت: کسب رتبه اول اشتغال کشور درفارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در طرح پایش اشتغال سال 1399 وزارت عتف، اخذ مجوز جذب دانشجویان بین اللمل و تبدیل دانشگاه صنعتی قم به یک دانشگاه بین المللی در سال 1399، کسب رتبه دوم اشتغال کشور در فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی و نهم کارشناسی ارشد در طرح پایش اشتغال در سال 1400 وزارت عتف  و کسب رتبه سوم کشوری در ارتباط صنعت و جامعه در بین دانشگاههای کشور در سال  1400از جمله مهم ترین افتخارات دانشگاه صنعتی قم محسوب می شود که با همدلی و همکاری اساتید و کارکنان محقق شده است.وی افزود: بااخذ مجوز جذب دانشجوی دکتری در رشته های صنعتی زمینه هرچه بیشتر همکاری با صنعت استان را فراهم کرده ایم .همچنین در این راستا علاوه بر طرح ابتکاری همیار صنعت،طرح اشتغال پاره وقت برای دانشجویان در صنایع استان تحت عنوان کهاد مهارتی را برگزار کرده ایم. رئیس دانشگاه صنعتی قم  خاطر نشان کرد: موفقیت های علمی فوق زمانی ارزشمند میشود که با توسعه فرهنگی و تقویت باورهای دینی نسل جوان همراه باشد. در این راستا این توفیق را  داشتیم که با برپایی موکب حضرت سیدالشهدا در شهر مقدس کربلا در ایام پیاده روی اربعین حسینی باورهای اعتقادی دانشجویان را تقویت کنیم.وی افزود: برگزاری موکب حضرت معصومه(س) و حضرت فاطمه زهرا(س) در سطح دانشگاه، برگزاری سوگواره بین المللی حریم فاطمی، برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و برگزاری جلسات معرفت افزائی ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان با رویکرد جهاد تبیین از جمله دیگر برنامه های فرهنگی در دانشگاه صنعتی قم بوده است که بسیار مورد استقبال اساتید،کارکنان و دانشجویان قرار گرفته است.