از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قم تقدیر شد

دوشنبه بیست و هشتم آذر 1401 ساعت 1:30 ب ظ
از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قم تقدیر شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، همزمان با هفته پژوهش با حضور رئیس دانشگاه قم و هیأت رئیسه دانشگاه صنعتی قم از پژوهشگران و فناوران برتر این دانشگاه تقدیر شد.در این مراسم دکتر رضائی نور رئیس دانشگاه صنعتی قم ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت زهرا و گرامی داشت روز حوزه و دانشگاه گفت: روز وحدت حوزه و دانشگاه هدیه امام خمینی (ره) به حوزویان و دانشگاهیان بود. برای پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و خنثی کردن توطئه دشمنان دانشجو و طلبه‌، حوزه‌ و دانشگاه‌، روحاني‌ و استاد باید در کنار هم برای حفظ ارزش های اسلامی در کنار هم باشند تا مهندسان، مدیران و مسئولینی متدین و متعد را به جامعه تقدیم کنیم. وی افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به منظور جهاد بزرگ برای ایران اسلامی بزرگ نگاه ویژه ای به پژوهش داشته اند. البته طی چند سال اخیر ایران عزیز جهش علمی موفقیت آمیزی داشته است. دکتر رضائی نور با اشاره به صنعتی شدن استان قم گفت: توسعه و فعالیت هر چه بیشتر دانشگاه صنعتی قم برای کمک به صنعت استان بسیار ضروری است. البته با اجرای طرح همیار صنعت که طرح ابتکاری دانشگاه صنعتی قم بوده است، حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه بازنگری شد. حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی قم در کارخانه ها از جمله شرکت صنعتی پاکشوما و حل مشکلات و معضلات صنعتی استان و کسب رتبه اول و نهم در اشتغال فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نشان می دهد که دانشگاه صنعتی قم به تعهدات خود پایند است. در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر قربانی مبین رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی قم از زحمات کلیه عزیزان در معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه تقدیر کرد. وی مهم ترین ویژگی دانشگاه صنعتی قم را حضور رئیس، اساتید و کارکنان جوان، با انگیزه و انقلابی دانست و افزود: حضور این عزیزان در این دانشگاه، آینده روشنی را برای دانشگاه صنعتی قم رقم زده است. پس باید مسئولین استانی و کشوری حمایت بیشتری از این دانشگاه داشته باشند تا جایگاه اصلی اش را پیدا کند. وی افزود: امروز با وجود تحریم ها و شیطنت های دشمنان، پژوهش حلال مشکلات مردم است. پس مسئولین هم باید نگاه ویژه ای به پژوهش داشته باشند و فقط پژوهش در این هفته مطرح نشود. حجت الاسلام والمسلمین دکتر قربانی مبین گفت: دشمن جنگ نرم خود را با زیرکی شروع کرده است پس ما هم باید هوشیارتر عمل کنیم. آمریکا برای سیاست، فرهنگ، علم و... دست به دامن بزرگ ترین پژوهشگران می شود. ما در مرحله ای نیستیم که بتوانیم آزمون و خطا کنیم. راه حل خیلی از مشکلات در دانشگاه ها و در دست اساتید و دانشجویان است. در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر شریفی گفت: قم یک جهان شهر است و جنبه بین المللی دارد. پس نهادها، دانشگاه ها و مردم این شهر نیز باید فرهنگ غنی خود را در عرصه بین الملل نشان دهند. دانشگاه های ما فرقی نمی کند که حوزوی باشد، معارفی، صنعتی یا پزشکی در هر حال ما باید برنامه ریزی و چشم انداز خودمان را در عرصه های بین اللملی ببینیم. وی افزود: طبق بیانیه گام دوم انقلاب فرد سازی، جامعه سازی و تمدن سازی مقوله بسیار مهمی است ولی در این بین دانشجو مهم تر است چون به تنهایی می تواند جامعه سازی و تمدن سازی داشته باشد. حجت الاسلام والمسلمین دکتر شریفی با اشاره به پیشرفت های اخیر دانشگاه صنعتی قم گفت: همه ما باید از دانشگاه صنعتی قم حمایت تمام قد داشته باشیم چرا که رشد صنعت استان قم با رشد دانشگاه صنعتی این استان گره خورده است. این دانشگاه با پتانسیل های بسیار خوبی که دارد می تواند در زمره پنج دانشگاه برتر صنعتی کشور قرار گیرد.دکتر سلیمانی معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی قم به روند رو به رشد پژوهش  در این دانشگاه از جمله تعداد مقالات، تعداد استنادات به مقالات در scopous، hindex و قراردادهای پژوهشی اشاره کرد. وی افزود: طی چند سال اخیر با تدوین آیین نامه های جدید پژوهشی از جمله طرح های تشویقی اقبال برای  اجرای پروژه های پژوهشی بسیار بهتر شده است. در این راستا تدوین آیین نامه های جدید تشویق موارد پژوهشی غیرمقالات، آیین نامه گرنت ویژه تأسیس شرکت دانش بنیان و آیین نامه پژوهش برتر در دست اقدام است.همچنین دکتر محمود نصرالله زاده عضو هیأت علمی شیمی دانشگاه قم و پژوهشگر برتر کشور گفت: اگر می خواهید پژوهشگر موثری باشید باید پا در عرصه بین الملل بگذارید. نیازهای کشور و دنیا را بشناسید وبا پژوهشگران سایر کشورها در تعامل باشید. در انتها نیز از پژوهشگران و فناوران برتر تقدیر شد. از حجت الاسلام والمسلمین دکتر شریفی به عنوان نخبه برتر در حوزه فلسفه،حکمت و الهیات کاربردی سال 1401 در استان قم، دکتر محمود نصر الله زاده به عنوان پژوهشگر پر استناد یک درصد برتر دنیا و دانشمند جوان ایرانی، دکتر پیمان اخوان به عنوان پژوهشگر برتر استان و مهندس امیر حسین اکبری به عنوان پژوهشگر برتر دستگاه های اجرایی استان تقدیر شد. از دکتر مهدی سلیمانی، دکتر مجید محمدی و دکتر مهدی صاحبی به ترتیب به عنوان پژوهشگران برتر اول تا سوم دانشکده مهندسی مکانیک تقدیر شد. از دانشکده برق و کامپیوتر، دکتر سعید حسن زاده، دکتر احسان حیدریان و دکتر فریبرز زارعی به ترتیب به عنوان پژوهشگران برتر این دانشکده تقدیر شد. از دکتر پیمان اخوان به عنوان پژوهشگر اول، دکتر محسن نجفی پژوهشگر دوم و دکتر بایرامعلی محمد نژاد پژوهشگرسوم دانشکده فنی و مهندسی تقدیر شد. در گروه های مستقل نیز از دکتر سید محمد هادی مشکوة السادات و دکتر حسین پورقاسمیان تقدیر شد. از دکتر هادی حیدری نیز به عنوان فناور برتر دانشگاه صنعتی قم تقدیر به عمل آمد. در بخش دانشجویی نیز از خانم فاطمه شعبانی به عنوان پژوهشگر برتر مقطع کارشناسی واز آقایان حمید رضا بشارتی فرد و محمد حسین بختیاری دوست به ترتیب به عنوان پژوهشگران برتر دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد تقدیر کردند.