مراسم گرامیداشت روز مهندس در دانشگاه صنعتی قم برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی قم، مراسم گرامیداشت روز مهندس و بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی با حضور اعضای محترم هیأت‌رئیسه دانشگاه، دکتر ایرانی، رئیس اتاق بازرگانی قم و رئیس شرکت طراحی سامان پلیمر و مهندس یادگاری، مدیر کارخانه افزون روان فرآیند در این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر رضایی نور، رئیس دانشگاه صنعتی قم، ضمن تبریک روز مهندس و خیرمقدم به مهمانان، به دستاوردهای علمی دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت:
با اخذ مجوزهای لازم، امکان جذب دانشجو در مقاطع دکتری مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر فراهم شده است. همچنین، این دانشگاه توانسته است افتخارات چشمگیری در اشتغال فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی کسب کند و با ۹۳ درصد اشتغال فارغ‌التحصیلان، همچون سال‌های گذشته در این حوزه موفق عمل کرده است.

وی در ادامه افزود: دانشگاه صنعتی قم در سال ۱۴۰۳ موفق به کسب رتبه هشتم کشوری در برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی، رتبه دهم کشوری در برگزاری دوره‌های تخصصی و رتبه هشتم کشوری در برگزاری دوره‌های عمومی شده است. همچنین، فاز اجرایی ساخت خوابگاه دانشجویی دانشگاه آغاز شده است که می‌تواند نقش مؤثری در بهبود شرایط دانشجویان داشته باشد.

دکتر رضایی نور با اشاره به اهمیت زیست‌بوم فناوری و نوآوری در دانشگاه، از افزوده شدن دفتر ثبت اختراع و آزمایشگاه ساخت خبر داد و دانشجویان را به استفاده از خدمات مرکز رشد و نوآوری و تشکیل هسته‌های دانش‌بنیان برای کارآفرینی تشویق کرد.
وی همچنین تأکید کرد: دانشجویان باید از ظرفیت دوره‌های مهارتی و تخصصی که توسط دفتر ارتباط با صنعت، مرکز آموزش‌های آزاد و مجازی، کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی برگزار می‌شود، حداکثر بهره را ببرند.

در ادامه مراسم، مهندس یادگاری، مدیر کارخانه افزون روان فرآیند، ضمن تبریک روز مهندس، ویژگی‌های اخلاقی را از مهم‌ترین خصوصیات یک مهندس دانست و اظهار داشت:
مهندسان باید در مسیر ساخت جامعه‌ای زیبا و پایدار گام بردارند و در کنار مطالعات دانشگاهی، استانداردهای ملی و بین‌المللی را نیز بیاموزند. همچنین، توجه به دوره‌های کارآموزی و پایان‌ نامه ‌های کاربردی می‌تواند نقش مؤثری در آمادگی دانشجویان برای ورود به بازار کار داشته باشد.

دکتر ایرانی، رئیس اتاق بازرگانی قم، نیز در سخنان خود به ضرورت تربیت نیروی انسانی توانمند از دوران ابتدایی اشاره کرد و گفت: دانشجویان باید به دنبال حل مسائل و یافتن بهترین مسیر برای آینده خود باشند. همچنین همکاری با صنایع و بازدید از شرکت‌ها و شهرک ‌های صنعتی می‌تواند نقش مهمی در افزایش مهارت و آمادگی آن‌ها برای ورود به بازار کار ایفا کند.

دکتر ایرانی با اشاره به فرصت‌های موجود در زمینه طراحی، مهندسی و راه‌اندازی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، اظهار داشت: در حال حاضر، حدود ۳۰۰۰ شرکت در استان قم فعال هستند که ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان محسوب می‌شوند. هنوز فرصت‌های بسیاری برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای جدید در حوزه مهندسی وجود دارد و دانشجویان می‌توانند با نوآوری و مهارت‌آموزی وارد این عرصه شوند.

این مراسم با تأکید بر اهمیت مهارت‌آموزی، یادگیری مداوم و نقش مهندسان در توسعه کشور به پایان رسید.