به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر رضائی نور رئیس دانشگاه صنعتی قم از ارزیابی عملکرد ۳۶۰ درجه در دانشگاه صنعتی قم خبر داد. وی گفت: ارزیابی عملکرد ۳۶۰ درجه، ساز و کاری برای دریافت بازخورد درباره اعضای سازمان از زوایای مختلف، شامل نظرات مدیران، همکاران، زیردستان، مشتریان و خود فرد است که امروزه در اکثر سازمانها و شرکتهای خصوصی و دولتی متداول شده است. دکتر رضائی نور افزود: مدتی است که فرآیند ارزیابی عملکرد روسا و معاونین دانشگاه ها در سطح وزارت علوم به صورت سالانه بر مبنای همین روش علمی توسط مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم انجام می شود و گزارشات آن به مقامات وزارت، استان و رئیس دانشگاه ها ارسال می گردد.
وی افزود: همین روش برای ارزیابی عملکرد معاونین، روسای دانشکده ها، مدیران عملیاتی و پایه و کارکنان دانشگاه صنعتی قم نیز دنبال شد و به صورت دوره ای و اقتضائی ادامه خواهد یافت. بر مبنای این روش کلیه مدیران و کارکنان دانشگاه بر اساس نظرات ذینفعان مختلف شامل مدیران، همکاران، زیرمجموعه و دانشجویان ارزیابی و رتبه بندی می شوند. بدیهی است شاخص فوق مبنای تمدید، ارتقا یا جابجایی جایگاه سازمانی پرسنل و اعطای تشویق های مالی و یا جایگاهی به ایشان می گردد.
رئیس دانشگاه صنعتی قم افزود: بهعنوان مثال پرسشنامه ارزیابی عملکرد مدیران گروه در قالب ارزیابی ۳۶۰ درجه به صورت دوره ای و اقتصائی برای گروه های هدف مشخص شده است. ارزیابی ها به صورت شش گزینه ای جهت ارزیابی ارسال شده و نتایج حاصله پس از تجزیه و تحلیل آماری و جمع بندی نظرات ذینفعان مختلف، جهت تصمیم گیری در اختیار هیأت رئیسه دانشگاه قرار می گیرد.
وی افزود: گروه مدیران شامل ریاست دانشکده، معاون آموزشی، مدیر آموزش، مدیر پژوهش و اعضای هیأت رئیسه می باشند. همچنین گروه همکاران شامل مدیران سایر گروه های آموزشی دانشکده، رئیس گروه فناوری، رئیس گروه ارتباط با صنعت، رئیس گروه انتشارات، رئیس گروه کارگاه ها و آزمایشگاه ها، رئیس گروه همکاری های بین المللی، رئیس دفتر معاونت آموزشی، رئیس دفتر حوزه ریاست می باشد.
دکتر رضائی نور افزود: گروه زیر مجموعه شامل اعضای هیأت علمی گروه، اساتید حق التدریس، کارشناس گروه دانشکده، کارشناسان آزمایشگاه و کارگاه های تخصصی رشته می باشد. گروه مشتریان شامل دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی است.وی در خصوص سوالات پرسشنامه گفت:میانگین زمان پاسخ به هر پرسشنامه حدود یک دقیقه می باشد و سوالات آن به شرح ذیل است:
* موفقیت در انجام مسئولیت ها و رفع مشکلات حوزه کاری
* رعایت احترام و برقراري ارتباط و تعامل مناسب
* پيگيري امور و انجام کارها در زمان مطلوب
* پاسخ گویی تلفنی و غیر حضوری و در دسترس بودن
* ميزان حضور در محل کار و اولويت بندي صحیح کارها
* پذیرش انتقادات و انعطاف پذيري و پويايي در انجام کارها
* نحوه برنامه ریزی ترمی و زمانبندی مناسب ارائه دروس
* چقدر ایشان را برای مسئولیت فعلی یا مسئولیت جدید توصیه می کنید؟
در انتها دکتر رضائی نور گفت: از عموم دانشگاهیان انتظار می رود با مشارکت موثر در این نظرسنجی ها ما را در فرآیند ارزیابی عملکرد و تصمیم گیری صحیح یاری نمایید.