توسط : مدیر پرتال در تاریخ : 1403/08/30

رئیس دانشگاه صنعتی قم: تمام رشته‌های دانشگاه صنعتی قم بازار کار دارد

874ec00b0711465b88806efded20af9e
رئیس دانشگاه صنعتی قم در گفت و گوی خبری که با خبرنگاران استان برگزار شد گفت: بر اساس آمار همه رشته‌های دانشگاه صنعتی قم بازار کار خوبی دارد و فارغ التحصیلان به سرعت در حوزه‌های مرتبط با تحصیل خود مشغول کار می‌شوند.
 دکتر جلال رضایی نور بیان داشت: دانشگاه صنعتی قم علاوه بر پیشرفت‌های چشمگیر علمی، امروز به یک دانشگاه موفق در عرصه کارآفرینی و اشتغال دانشجویان تبدیل شده‌است و بر اساس آخرین آمار توانسته‌ رتبه سوم کشور در اشتغال فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی و رتبه هفتم کشور را در مقطع کارشناسی ارشد میان دانشگاه‌های دولتی به دست آورد.
وی افزود: این وضعیت نشان دهنده بهره‌وری بالای دانشگاه صنعتی قم است که توانسته با وجود برخی محدودیت‌ها نسبت به دانشگاه‌های بزرگ‌تر، این دستاوردهای مهم را در عرصه‌های علمی و اشتغال دانشجویان کسب کند، امروز تحصیل در دانشگاه صنعتی قم به عنوان یکی از اولویت‌های مهم در کانون توجه داوطلبان کنکور است و دانشجویان ورودی به این دانشگاه از تراز علمی بالایی برخوردار هستند.
وی گفت: دانشگاه صنعتی قم با داشتن ۷۲ عضو هیات علمی پذیرای ۲ هزار دانشجو در ۲۸ رشته و گرایش تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی است و تلاش برای افزایش رشته‌ها و دانشجویان در قالب طرحی جامع در این دانشگاه دنبال می‌شود که از جمله آن افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان بین المللی است.
گفتنی است دانشگاه صنعتی قم از سال ۱۳۸۷ با ۲ رشته مهندسی صنایع و کامپیوتر با هدف تربیت دانشجویانی متعهد و متدین آغاز به کارکرد؛ ۱۱۲ دانشگاه در کشور فعال است که بر اساس رتبه بندی جدید دانشگاه‌ها توسط موسسه (ISC) دانشگاه صنعتی قم در رتبه ۶۵ قرار دارد که نسبت به سال‌گذشته، جایگاه آن ۲۲ رتبه بهبود داشته‌است. البته در این خصوص باید شاخص‌هایی همچون میزان بودجه دانشگاه، فضا و ساختمان‌ها، تعداد هیات علمی و تعداد دانشجوی دانشگاه مورد توجه باشد که در این رابطه دانشگاه صنعتی قم در مواردی در قیاس با دانشگاه‌های بزرگتر، جایگاه بهتری دارد.
همچنین در بین ۲۵ دانشگاه صنعتی در کشور، دانشگاه صنعتی قم موفق به کسب رتبه ۱۷ شده که نسبت به سال گذشته، سه رتبه صعود داشته‌است. براساس رتبه‌بندی سال ۲۰۲۳ اعلام شده توسط سایماگو SCImago، دانشگاه صنعتی قم برای نخستین بار وارد این نظام رتبه جهانی شد و رتبه ۱۹۰ را در بین موسسات آموزشی و پژوهشی دولتی، آزاد و غیر انتفاعی زیر مجموعه وزارت علوم و نیز وزارت درمان و آموزش پزشکی کسب کرد.
نظام رتبه‌بندی سایمگو توسط گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام می‌شود و از سال ۲۰۰۹ ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات علمی- پژوهشی سراسر جهان را آغاز نموده است. این نظام رتبه‌بندی بین المللی، براساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس آن‌ها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.
دانشگاه صنعتی قم با برگزاری ۳۰ همایش تخصصی و رویدادهای مشترک دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور با صنایع و دستگاه های اجرایی در سال ۱۴۰۲ رتبه هشتم کشور را به خود اختصاص داده‌است.
همچنین دانشگاه صنعتی قم با برگزاری ۳۱۱ دوره تخصصی رتبه چهارم را در بین دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور کسب کرد؛ اختصاص رتبه پنجم به این دانشگاه در شاخص برگزاری تعداد دوره‌های مهارت افزایی در بین دانشگاه‌های کشور درسال ۱۴۰۲ با برگزاری ۳۴۵ دوره مهارت افزایی موثر از دیگر موفقیت‌های آن به شمار می‌آید.
این دانشگاه به صورت مستمر با نهادهای مختلف دولتی، نظامی، خصوصی و همچنین صنایع مختلف نشست‌های تخصصی برگزار کرده و اساتید و پژوهشگران فعال را در حل مشکلات جامعه جذب نموده‌است؛ با توجه به اینکه دانشگاه صنعتی قم بر ارتباط بین دانشجویان و صنایع استان تمرکز ویژه‌ای دارد، نزدیک به یک سال است که گروه‌های تحقیقاتی با تمرکز بر حل مسائل و مشکلات استان فعالیت خود را آغاز کردند و مرکز تحقیقاتی احیاء در این دانشگاه تاسیس شد.