تشكیل بسیج در نظام جمهوری اسلامی ایران یقینا از بركات و الطاف جلیه خداوند تعالی بود كه بر ملت عزیز و انقلاب اسلامی ایران ارزانی شد. امام خمینی (ره)
پیام حوزه مقاومت بسیج کارکنان دانشگاه صنعتی قم به مناسبت هفته بسیج
بسم الله الرحمن الرحیم
فرارسیدن پنجم آذرماه، سالروز صدور فرمان تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل «بسیج مستضعفین» که بیانگر ژرفاندیشی و آیندهنگری اعجابآور آن حضرت نسبت به الزامات و تهدیدات فراروی جهان اسلام و نیازهای سرنوشتساز انقلاب و میهن اسلامی است را به آحاد بسیجیان امت اسلامی به ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان انقلابی و ولایتمدار تبریک عرض مینمائیم.
اندیشه تأسیس بسیج که در منظومه فکری امام راحل(ره) از سال ۱۳۴۲ و طلیعه نهضت اسلامی و طراحی نقشه راه انقلاب با گزاره «فرزندان خفته در گهوارهها «پدید آمده بود، با پیروزی انقلاب اسلامی و تصمیم معجزگون ایشان برای تشکیل «بسیج و ارتش بیست میلیونی» در آذر ماه ۱۳۵۸ تبلور یافت و به یکی از وقایع بزرگ در تاریخ انقلاب و ایران تبدیل شد. شجره طیبه بسیج طی ۳۹ ساله اخیر نشان داده است که مدرسه عشق، میقات پابرهنگان و معراج اندیشههای پاک اسلامی است و تربیتیافتگان آنکه نام و نشان در گمنامی یافتند، به عنوان لشکر مخلص خدا، امروز خیل مجاهدان فیسبیلالله در سرزمینهای اسلامی را در صحنههای مبارزه با طاغوت و دشمنان اسلام ناب محمدی(ص) با خود همراه ساختند.
برکات حضور بسیج در عرصههای خطیر و تعیین کننده کشور به ویژه در هشت سال دفاع مقدس و مقابله با توطئهها و فتنههای نظام سلطه و استکبار پس از آن و نیز مجاهدتهای شگفتانگیز و الهامبخش در حوزه مردم یاری، محرومیتزدایی و سازندگی و به رخ کشیدن ظرفیتها و توانمندیهای بومی و ایرانی؛ اثربخشی فرازمانی و راهبردی اقدام بنیانگذار فقید و به عرش پیوسته بسیج را یادآور و اهمیت نفوذ و نقشآفرینیهای فرهنگ و تفکر بسیجی در آن سوی جغرافیای ایران و در صحنه تشکیل هستههای مردمی حزبالله و مقابله جبهه مقاومت اسلامی ضد تروریسم تکفیری و جنگهای نیابتی و تحمیلی مثلث شیطانی آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود در منطقه - از جمله در عراق، سوریه و یمن- را در معرض قضاوت و بازخوانی قرار میدهد.
بسیج، امروز فراتر از یک نیروی دفاعی برای حضور در سنگرهای مقابله با تهدیدات سخت و نیمهسخت، قابلیتها و توانمندیهای چند منظوره، گرهگشا و پایانناپذیر خود را سرمایه عظیم کشور در جدال با جنگ نرم و تلاش دشمن در تخریب بنیانهای فکری، اعتقادی و دینی، ترویج اندیشههای لیبرالیستی و سکولار و متزلزل ساختن پایههای استحکام قدرت ملی در جامعه قرار داده است و با هوشمندی، بصیرت و زمانشناسی مثالزدنی، مسئولیتهای سترگی را عهدهدار شده است. این نهاد مبارک و افتخارآفرین، با مجموعهای از انسانهای مؤمن، مخلص، متعهد و حرفهای در زمینههای مختلف تخصصی و صنفی، مظهر نیروی کارآمد درونی کشور در شرایط حساس کنونی که نظام و ملت ایران آماج جنگ اقتصادی و تحریمهای ظالمانه و استکباری آمریکا و شرکای منفور و پلید آن واقع شده است، به شمار رفته و به فضل الهی با برافراشته نگه داشتن پرچم «ما میتوانیم» و پیشتازی ملت در این عرصه، خواهد توانست حربه و حیله دشمن را ناکارآمد و ابتر سازد و امنیت و پیشرفت میهن عزیزمان را همچنان از گزند کینهتوزان مصون دارد.
حوزه مقاومت بسیج کارکنان دانشگاه صنعتی قم با گرامیداشت چهل و یکمین سال تولد بسیج و تجلیل از مقام شامخ شهیدان و حماسهسازان فداکار و بیادعای این نهاد مقدس مردمی؛ استحکام و اقتدار دفاعی و بازدارنده کشور، نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی و غلبه آن بر توطئههای دشمنان را مرهون جاری بودن روحیه و تفکر بسیجی و ایستادگی و استکبارستیزی از جنس بسیجیان در جامعه دانسته و اطمینان دارد با الطاف الهی این نقش تاریخساز و عزتآفرین تحت منویات و رهنمودهای حکیمانه مقام عظمای ولایت و رهبری و فرماندهی کل قوا امام خامنهای عزیز(مدظلهالعالی) همچنان ضامن تداوم پیشرفتها و مؤفقیتهای ملت ایران و عبور آنان از پیچ بزرگ تاریخی و نیل به دروازههای تمدن نوین اسلامی خواهد بود.
حوزه مقاومت بسیج کارکنان دانشگاه صنعتی قم
بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني (ره):
اگر بر كشوري نواي دلنشين تفكر بسيجي طنينانداز شد چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گرديد. من همواره به خلوص و صفاي بسيجيان غبطه ميخورم و از خدا ميخواهم تا با بسيجيانم محشور گرداند.
ولی امر مسلمین حضرت آيت الله العظمي خامنهاي (مدظلهالعالي):
انكار بسيج، انكار بزرگترين ضرورت و مصلحت براي كشور است.
تا وقتي كه اين كشور و اين ملت به امنيت احتياج دارد؛ به نيروهاي بسيجی، به انگيزه بسيح، به سازماندهي بسيجي و به عشق و ايمان بسيجي احتياج است.
مقدمه
هفته بسیج، بزرگداشت جانفشانیهایی است که برای سربلندی این سرزمین صورت گرفته است. گمان غلطی است اگر بسیج را حاصل جنگ تحمیلی یا انقلاب اسلامی بدانیم. بسیج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است که با ظهور اسلام تولد یافته و در ملتهای مسلمان رشد کرده است. هوشمندی حضرت امام خمینی(ره) و عدالتخواهی میلیونها انسان با ایمان، تنها تبلور دوباره بسیج در عصر حاضر بود.
اهداف بسیج مستضعفین
تحقق فرمایش روح الله خمینی(ره) مبنی بر تشکیل هستههای حزبالله
ایجاد تواناییها و آمادگیهای لازم دفاعی در آحاد مردم در دفاع از کشور
ایجاد تواناییهای لازم رزمی در نیروهایی که توانایی شرکت در عملیاتهای کلاسیک و بزرگ را دارند
ایجاد تواناییهای لازم در آحاد مردم به منظور کمک به هنگام بروز بلایا و حوادث غیر پیش بینی
کمک به دولت در امر سازندگی
امنیت؛ ارمغان بسیج
مخالفت دشمنان با تحقق اندیشههای اسلامی، برپایی حکومت عدل را با مشکلات فراوانی روبهرو میکند؛ شیطنتها و مزاحمتهایی که سلامت جامعه را به خطر میاندازد. نخستین گام برای گسترش مبانی دینی در کشور، ایجاد بستر مناسب و امنیت است. آرامش روانی و آسایش خاطر، عرصه را برای حاکمیت خدا و قانون او فراهم میآورد.
یکی از حیاتیترین وظایف بسیج، حفظ امنیت کشور است. شرکت پرشور در جنگ تحمیلی، نمونه برجستهای از حضور مؤفق بسیج در صحنه امنیت ملی بوده است. اکنون نیز نیروهای بسیجی با گذراندن دورههای گوناگون نظامی، خود را در برابر تهاجم دشمنان خارجی و توطئههای داخلی آماده میسازند.
مهمترین عاملی که سبب استمرار بسیج گردیده چه چیزهایی بوده است؟
مهمترین عاملی که باعث استمرار بسیج گردیده وابستگی به مردم است. بسیج از آحاد مردم تشکیل و خود مردم بسیج را هدایت و به جلو میبرند. علت اصلی استمرار بسیج ایمان قلبی بسیجیان به خدا و باور درونی به خالق یکتا میباشد و در تمامی امورات و کارها فقط به خداوند بزرگ توکل میکنند. یعنی اینکه بسیج مکتبی است و اینکه چرا بسیج استمرار دارد و روز بهروز شکوفا تر و بهتر حرکت میکند و رمز استمرار و پایداری آن اطاعتپذیری محض از ولایت مطلقه فقیه است.
امر به معروف و نهی از منکر در نگاه بسیج
هر حکمی از احکام اسلامی، اهمیتی دارد که بیتوجهی به آن، اجرای احکام دیگر را نیز با مشکل روبهرو میسازد. در این میان، بیتوجهی به احکامی که جنبه اجتماعی دارند، بیش از احکام دیگر، نابسامانی پدید میآورد. اسلام، روش جلوگیری از نابسامانیهای اجتماعی را امر به معروف و نهی از منکر میداند. قرآن کریم و احادیث معصومان به صراحت بر این فریضه الهی تأکید میکنند و فراموشی آن را آفتی میدانند که سلامت دین و دنیا را به خطر میاندازد و جامعه را به فساد میکشاند.
یکی از وظایف مهم و دقیق بسیج، امر به معروف و نهی از منکر است. بسیج به عنوان نیرویی مردمی، وظیفه دارد با هرگونه فساد و انحراف اجتماعی برخورد کند. انجام چنین وظیفه حساسی، نیازمند تربیت نیروهای باتجربه و کارآزموده است که شیوههای برخورد درست با متخلفان را بشناسند و با شرایط و موقعیتهای امر به معروف و نهی از منکر نیز آشنا باشند. امروزه، پایگاههای بسیج در سراسر کشور، برنامه منظم و گستردهای را برای آموزش چنین افرادی پیش رو دارند.
بسیج خواهران و نقش آن در جامعه
بسیج خواهران به عنوان اولین و گستردهترین تشکل مردمی زنان پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در مراحل مختلف وظایف خطیری را به عهده داشته است، به ویژه در عرصههای علمی و فرهنگی طلایهدار حرکتهای شورآفرین در دفاع از اسلام در حوزه مسایل زنان با تبیین دیدگاههای حضرت امام (ره) که مترقی ترین دیدگاهها و نظرات را پیرامون دفاع از حقوق زنان مطرح کردهاند تلاش میکنند.
با توجه به سند چشمانداز بیست ساله کشور در خصوص بسیج خواهران و نقش آن در جامعه میتوان گفت بسیج بستری را فراهم کرده است تا هر کس و با هر نوع استعداد و خلاقیت بتواند در آن حضور پیدا کند. به طوریکه امروزه بسیج خواهران گسترده ترین تشکل مردمی زنان است که با حفظ جایگاههای حضور و سازمان یافته میکوشد تا در دفاع همه جانبه از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن با بهرهگیری از توصیههای اسلام، دیدگاههای امام (ره) و مقام معظم رهبری بهترین پتانسیلهای خود را به کار گیرد. با توجه به سند چشم انداز بیست ساله، بسیج خواهران، تشکلی مردمی و سازمانی منسجم و منعطف، کارآمد و پویا، قانونمند و فراگیر و با قدرت ایجاد عزم ملی در حفظ کرامت و منزلت زن مسلمان و استفاده از قابلیتهای زنان در دفاع همه جانبه از انقلاب و دستاوردهای آن میکوشد. بسیج خواهران به عنوان سازمانی منسجم از شاخصهایی نظیر تحکیم هویت دینی، ملی و انقلابی، ترویج فرهنگ فاطمی و پرچمداری نهضت زنان برخوردار میباشد که این ویژگیها باعث شده تا در تعامل اثربخش با دیگر سازمانهای دولتی و تشکلهای مردمی دیگر موجودیتی پویا به دست آورد و خود را برای بهرهمندی هر چه بیشتر از دانش روز و فنآوریهای اطلاعاتی و ارتباطی تجهیز نماید. احیای هویت زن مسلمان، تعمیق معنویت و بصیرت دینی و تحکیم بنیان خانواده است که به عنوان اساسیترین فعالیتها در برنامهریزی و دستور کار بسیج خواهران قرار گرفته است و همین امر باعث شده است بسیج خواهران از همت والا و پایبندی به ارزشهای دینی و فضائل اخلاقی برخوردار شود و به دنبال آن رسالت خود را به اثبات برساند که این رسالت در راستای تحقق آرمانهای حضرت امام(ره) و فرمایشات مقام معظم رهبری است که عهده دار وظایفی نظیر تحقق بخشیدن مهم زنان از ارتش بیست میلیونی به منظور دفاع توسط خواهران، احیای هویت والای زن مسلمان، مصون سازی و پیشگیری و مقابله با تهدیدات نرم در حوزه مسائل خاص زنان و مشارکت در عرصههای سیاسی ـ فرهنگی اجتماعی ـ امنیتی ـ علمی و سازندگی بر مبنای نیازهای اساسی انقلاب اسلامی است.
مهمترین ویژگیهای یک کارمند بسیجی چیست؟
چگونه میتواند یک کارمند بسیجی الگو قرار گیرد؟ مهمترین ویژگی یک کارمند بسیجی ایمان خالص به خداوند بزرگ است و اعتقاد و باور درونی به خالق یکتا است، جهاد همه جانبه در راه خدا، نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای نظام مقدس اسلامی از دیگر ویژگیهای یک کارمند بسیجی است. اطاعت از ولایت مطلقه فقیه، اخلاص، تواضع، فروتنی، غیرت دینی، حسن خلق، شجاعت، مردمی بودن، داشتن صبر، گذشت و ایثار، ظرفیت داشتن از مشخصات بارز یک بسیجی کارمند میباشد. اگر چنانچه یک کارمند بسیجی حول این محورها حرکت کند میتواند به عنوان الگو قرار گیرد.
چهار دلیلی که امام زمان علیه السلام برای غیبتش به علیبن مهزیار فرمودند.
علی ابن مهزیار ۱۹ بار به شوق دیدار امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) پیاده به حج رفت. برای بار بیستم اجازه دیدار یافت. علی بن مهزیار نقل میکند با دلی شکسته دیدار روی حضرت را از خدا خواستم.
ناگهان جوانی دست روی شانهام گذاشت و گفت چه میخواهی؛ علی بن مهزیار گفت: به دنبال امام محجوبم(غائب از نظر) هستم. جوان ناراحت شد و گفت: علی بن مهزیار، نگو امام محجوب؛ امام بین شماست و این عمل سوء شماست که بین امام و شما فاصله انداخته است.
همراه او راهی خیمه امام زمان(علیه السلام) شدم. وارد خیمه حضرت شدم و عرض سلام خدمت معشوق و حبیبم کردم. چنان با گرمی جواب داد و فرمود ما شب و روز منتظر تو بودیم چرا دیر آمدی؟!
سایه عاشق گر افتاد بر معشوق چه شد
ما به او محتاج بودیم، او به ما مشتاق بود
گفتم آقا خیلی وقته دنبال شمایم اما کسی را نداشتم مرا راهنمایی کند. (توجیه کرد).
حضرت با انگشت مبارک اشاره کردند و گفتند: "لا" (این بهانه است). شما عاشق نبودید.
ایشان علت دوری مردم را از ایشان در چهار امر به صورت شکایت اینگونه بیان کردند: علی بن مهزیار،
۱- به کثرت مال میاندیشیدید؛ نه به کیفیت بدست آوردن اموالتان و حق دیگران را و خمس و زکات را از اموال خود خارج نکردید.
۲- به مردم ضعیف نمیاندیشیدید.
۳- قطع رحم کردید.
۴- گفتارتان با اعمالتان هماهنگ نبود.
اگر استغفار بعضی خوبان شما نبود، همه نابود میشدید.