عنوان خدمت: ارائه خدمت به دانشجویان
نام دستگاه: دانشگاه صنعتی قم
مقدمه: حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه یکی از مهمترین و فعال ترین حوزه ها در سطح دانشگاه است که مجری سیاست ها و خط مشی دانشگاه در حوزه خدمات رفاهی دانشجویان می باشد که ارتباط مستقیم با دانشجویان دارد و در واقع فراهمکننده نیازهای عمومی دانشجویان در دانشگاه است.
هدف: هدف در این معاونت برنامه ریزی، نظارت و اجرای برنامه های متعدد در راستای ارائه خدمات بهتر رفاهی به دانشجویان اعم از امور بهداشتی ، سلامت ، تغذیه، خوابگاه ، انواع وام ها ، بیمه ها ، مراکز خدماتی ، سرویس ایاب و ذهاب ، ورزشی ، درمان و مشاوره به دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی و بنا بر اقتضاء به سایر اقشار محترم دانشگاهی ( هیات علمی و کارمندان ) و سایر ماموریت های درون و برون سازمانی که به تشخیص مقامات مسئول واگذار می گردد از طریق واحدهای سازمانی ذیربط با شرح وظایفی مشخص و برخوردار از تشکیلات سازمانی وظایف محوله را عملیاتی می نماید .
مسئولیت: معاونت دانشجویی دانشگاه موظف است طبق آیین نامه های ابلاغی از جانب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن نظارت بر کلیه فعالیت ها معاونت دانشجویی در راستای تحقق اهداف اصلی موسسه یعنی ایجاد زمینه های مناسب جهت رشد و شکوفایی استعدادها با فراهم آوردن زمینه فعالیت و تأمین بعضی ازنیازهای غیر آموزشی دانشجویان کمک مؤثری در تحقّق برنامه های آموزش عالی ایفا می کند.
تعهدات متقابل خدمت گیرنده و دستگاه: معاونت دانشجویی دانشگاه موظف است در اسرع وقت به درخواست های ثبت شده دانشجویان در کلیه حوزه ها پاسخ دهد. همچنین بر کلیه فعالیت های واحدهای تابعه دانشجویی نظارت کند.
هزینه ها و پرداخت ها: کلیه هزینه های امور دانشجویان اعم از امور بهداشتی، سلامت ، تغذیه، خوابگاه ، انواع وام ها ، بیمه ها ، مراکز خدماتی ، سرویس ایاب و ذهاب ، ورزشی ، درمان و مشاوره به دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی طبق مصوبات شورای فرهنگی از بودجه های مصوب شده پرداخت می گردد.
فرآیند حل اختلاف: در صورت بروز اختلاف به آیین نامه های ابلاغی مربوطه از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استناد می شود.
دوره عملکرد: نامحدود
عنوان خدمت: امور خوابگاه ها
مقدمه: اداره خوابگاهها یکی از مهمترین و حساسترین ادارات تحت پوشش مدیریت امور دانشجویی بوده و وظیفه اصلی آن برنامهریزی جهت ارائه خدمات خوابگاهی برای دانشجویان غیربومی در چارچوب مقررات میباشد.
هدف: در راستای پیشبرد اهداف کلی، سیاستها و برنامههای توسعه درازمدت دانشگاه، هدف اصلی اداره خوابگاهها ایجاد فضای رشد، بالندگی، پویایی و کمک به زمینهسازی شکوفایی استعدادهای بالقوه دانشجویان خوابگاهی می باشد. مسئولیت: اداره امور خوابگاه ها یکی از واحدهای امور دانشجویی می باشد که نظارت برحسن اجرای امور روزانه خوابگاه ها، نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات خوابگاهی، تلاش برای ارتقاء توسعه کیفی و کمی خوابگاه ها، تأمین خوابگاه برای دانشجویان متقاضی غیر بومی، نظارت برنگهداری اموال و ساختمان های خوابگاه ها و سایر امور مربوطه از اهم وظایف آن می باشد.
تعهدات متقابل خدمت گیرنده و دستگاه: دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور موظفند پس از اخذ سند رسمی تعهد پرداخت اجاره بها نسبت به واگذاری خوابگاه اقدام و اجاره آن را در ابتدای هر نیم سال تحصیلی به صورت نقدی دریافت و به حساب درآمد اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان واریز نمایند. دانشجویان بهرهمند از خوابگاههای دانشجویی متعهد میباشند که پس از پایان هر سال تحصیلی، قطع ارتباط دانشجویی و یا فراغت از تحصیل، خوابگاه محل سکونت دوران دانشجویی را تخلیه نمایند در غیر اینصورت از زمان استنکاف موظف به پرداخت ده برابر اجاره بهای خوابگاه بصورت یکجا خواهد بود.
هزینه ها و پرداخت ها: در صورتی که دانشجویان واجد شرایط تخصیص خوابگاه باشند، خوابگاه دانشجویی دانشگاه های دولتی به آنها تعلق می گیرد. برای اجاره خوابگاه دانشجویی، دانشجویان باید مبلغی را به عنوان اجاره بها به دانشگاه محل تحصیل بپردازند. مبلغ اجاره بها با توجه به کیفیت خوابگاه و امکاناتی که در خوابگاه وجود دارد، متفاوت بوده و این مبالغ هر سال توسط صندوق رفاه دانشجویی اعلام می شود. فرآیند حل اختلاف: چنانچه تخلفی در خوابگاه ها صورت گیرد که منجر به ناامنی در خوابگاه گردد علاوه بر محرومیت فرد یا افراد متخلف از خوابگاه، برابر با شیوه نامه اجرایی انضباطی با آنان رفتار می شود.
دوره عملکرد: نامحدود
عنوان خدمت: امور تغذیه
مقدمه: اداره امور تغذیه وظیفه تأمین نیازهای تغذیهای دانشجویان را برعهده دارد. از جمله اهداف این اداره میتوان به موارد زیر اشاره کرد: نظارت بر کیفیت و کمیت فرایند پخت و توزیع غذا به منظور تامین نیازهای تغذیهای سنین جوانی ارائهی برنامهی غذایی متنوع با هدف افزایش رضایتمندی و پاسخگویی به سلایق مختلف غذایی اصلاح الگوی مصرف
هدف: اداره امور تغذیه با هدف تهیه و توزیع غذای سالم و بهداشتی در جهت ارتقای ایمنی غذا و سلامتی جسمی و روحی دانشجویان، اساتید و کارکنان انجام وظیفه می نماید و با این اقدامات می كوشد از طریق ارائه غذای مناسب و بهداشتی با رعایت ارزش غذایی و توزیع بهداشتی آن رضایت خاطر اعضای خانواده دانشگاه را فراهم نماید. امورتغذیه یکی از ادارات تابعه حوزه مدیریت دانشجویی است که براساس شرح وظایف تبیینی، عهده دار ارائه خدمات تغذیه به دانشجویان است . ساماندهی امور غذاخوری های دانشگاه، نظارت فنی وبهداشتی برفرآیند تهیه مواد اولیه وطبخ وتوزیع غذا ونظارت برحسن انجام کارپیمانکاران فعال دربخش تغذیه دانشجویی از جمله مهمترین اموری است که توسط «امور تغذیه» این حوزه مدیریت انجام می گیرد.
مسئولیت: نظارت بر نحوه صحیح و اصولی پخت و توزیع غذا، نظارت بر عملکرد پیمانکار در خصوص رعایت مسائل بهداشتی اعم از نظافت و شستشوی سالن ها، غذاخوری و آشپزخانه و هچنین تهیه لباس فرم و کارت بهداشتی کارکنان پیمانکار، نظارت و کنترل آمار غذای اعلام شده از سوی اپراتور و ابلاغ آن به پیمانکار
تعهدات متقابل خدمت گیرنده و دستگاه:
• اداره امور تغذیه متعهد به تعیین فضا، امکانات و نیروی انسانی جهت سرو غذا می باشد.
• اداره امور تغذیه متعهد به ارائه غذای با کیفیت، سالم و تامین کننده کالری مورد نیاز دانشجویان می باشد.
• اداره امور تغذیه متعهد به ارائه غذا مطابق برنامه غذایی با رعایت دقیق آنالیز، سرانه مصوب و مشخصات مواد اولیه (نوع، برند، بسته بندی و ...) می باشد.
• اداره امور تغذیه متعهد به رعایت مسائل بهداشتی در زمان پخت، انتقال و سرو غذا می باشد.
• اداره امور تغذیه متعهد به سرو سه وعده غذا ( صبحانه، ناهار و شام) می باشد.
• دانشجویان در ساعات تعیین شده می توانند جهت دریافت غذا به سلف مربوطه مراجعه نمایند. درصورت عدم مراجعه غذای باقیمانده روزفروش خواهد شد.
• دانشجویان با شرکت در نظرسنجی های، نقطه نظرات و پیشنهادات خود را درخصوص کیفیت، کمیت و نوع غذا ارائه می نمایند.
• دانشجویان متعهد به پرداخت هزینه های غذا تا قبل از رزرو و واریز وجوه به حساب های مربوطه می باشند.
داده های مرتبط با خدمت: در صورتی که دانشجویان واجد شرایط استفاده از خدمات تغذیه ای باشند، اداره امور تغذیه دانشگاه موظف به ارائه این خدمات طبق دستورالعمل های صندوق رفاه دانشجویان می باشد. برای دریافت این خدمات، دانشجویان باید مبلغی را به عنوان هزینه رزرو غذابه صورت الکترونیکی بپردازند. مبلغ رزرو غذا در هر سال تحصیلی، متفاوت بوده و این مبالغ هر سال توسط صندوق رفاه دانشجویی اعلام می شود.
فرایند حل اختلاف: چنانچه دانشجویان محترمی که در طول یک ترم تا سه مرتبه غذای رزروی خود را دریافت نکنند، از مرتبه چهارم به بعد هزینه تمام شده آن غذا در سامانه تغذیه آنها به عنوان جریمه ثبت خواهد شد.
نوع خدمت: اداره دانشجویان بینالملل
مقدمه: اداره دانشجویان بینالملل یکی از بخشهای کلیدی دانشگاه صنعتی قم است که با هدف ارائه خدمات تخصصی به دانشجویان غیرایرانی فعالیت مینماید. این اداره، بهعنوان مرجع اصلی ساماندهی امور دانشجویان بینالمللی، در تلاش است تا با ایجاد محیطی علمی، فرهنگی و رفاهی مطلوب، زمینهساز موفقیت تحصیلی و ارتقاء تعاملات بینالمللی دانشگاه باشد.
اهداف: در راستای تحقق سیاستهای بینالمللیسازی آموزش عالی، اهداف اداره دانشجویان بینالملل عبارتاند از: فراهمسازی بستر مناسب برای جذب، پذیرش و نگهداشت دانشجویان بینالمللی ارتقاء کیفیت خدمات آموزشی، فرهنگی، رفاهی و مشاورهای ایجاد فضای تعاملی و چندفرهنگی برای رشد و بالندگی دانشجویان خارجی کمک به ارتقاء جایگاه علمی و بینالمللی دانشگاه در سطح منطقهای و جهانی
مسئولیتها و وظایف اصلی پذیرش و ثبتنام دانشجویان غیرایرانی مطابق با آییننامههای وزارت علوم پیگیری مسائل مربوط به اقامت، ویزا و تمدید مجوزها هماهنگی با واحدهای آموزشی و پژوهشی برای تسهیل فرایند تحصیل ارائه خدمات مشاورهای، فرهنگی و رفاهی برگزاری جلسات آشنایی با قوانین و فرهنگ جمهوری اسلامی ایران رسیدگی به مشکلات و درخواستهای دانشجویان بینالملل به صورت مستمر تعهدات متقابل دانشگاه و دانشجویان بینالملل دانشگاه موظف است پس از پذیرش رسمی، خدمات آموزشی، رفاهی، اقامتی و مشاورهای را بر اساس ضوابط به دانشجویان ارائه دهد. دانشجویان بینالمللی نیز موظفاند ضمن رعایت قوانین دانشگاه و کشور، در چارچوب مقررات تحصیلی و اقامتی عمل نموده و در صورت پایان تحصیل یا انصراف، مراتب را به اداره مربوطه اطلاع دهند.
شهریه و هزینهها: شهریه دانشجویان بینالملل بر اساس مقطع تحصیلی، رشته و سال ورود تعیین شده و به صورت ارزی یا ریالی دریافت میشود. هزینه خدمات رفاهی، اقامت، بیمه و سایر خدمات مطابق با دستورالعملهای هیأت امنای دانشگاه اعلام میگردد.
فرآیند حل اختلاف در صورت بروز اختلاف یا مشکل در زمینههای مختلف آموزشی، رفاهی یا انضباطی، دانشجو میتواند موضوع را از طریق اداره دانشجویان بینالملل پیگیری نماید. در صورت لزوم، موضوع به مراجع بالاتر مانند شورای انضباطی یا هیئت رسیدگی به امور دانشجویان بینالملل ارجاع خواهد شد. دوره ارائه خدمت این خدمت به صورت مستمر و بدون محدودیت زمانی در اختیار کلیه دانشجویان بینالملل دانشگاه قرار دارد.
عنوان خدمت : کمیسیون بررسی موارد خاص دانشگاه
مقدمه: کمیسیون موارد خاص دانشگاه صنعتی قم بهعنوان یکی از نهادهای مهم تصمیمگیر در حوزه امور آموزشی و دانشجویی، مسئول بررسی و رسیدگی به درخواستهای خاص و خارج از روال معمول دانشجویان است. این کمیسیون در چارچوب ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت کرده و نقش مؤثری در حمایت از دانشجویان در شرایط خاص ایفا مینماید.
اهداف: کمیسیون موارد خاص با هدف حفظ حقوق دانشجویان، ایجاد وحدت رویه و ایجاد انعطاف در مواجهه با شرایط غیرعادی، اهداف زیر را دنبال میکند: رسیدگی به وضعیت تحصیلی دانشجویان دچار مشکلات خاص (پزشکی، روانشناختی، اعتیاد، فوت اعضای درجه یک خانواده، طلاق، حوادث غیره مترقبه و ...) فراهمسازی بستر بازگشت به تحصیل یا ادامه تحصیل در صورت بروز وقفه یا مشکلات خاص ایجاد سازوکار حمایتی برای تصمیمگیریهای ویژه در راستای آییننامههای آموزشی کمک به ایجاد تعادل بین قوانین آموزشی و شرایط واقعی دانشجویان
مسئولیتها و وظایف اصلی: بررسی درخواستهای مربوط به بازگشت به تحصیل، افزایش سنوات، مرخصی، تغییر رشته، انتقال، میهمانی و... اخذ مستندات لازم و ارجاع پروندهها به وزارت علوم در موارد مورد نیاز تصمیمگیری در چارچوب آییننامهها و مقررات آموزشی برگزاری جلسات منظم کمیسیون با حضور اعضای منتخب اطلاعرسانی دقیق و شفاف به دانشجویان درباره نتیجه درخواستها
تعهدات متقابل دانشگاه و دانشجو: دانشگاه موظف است روند رسیدگی به درخواستها را بر اساس آییننامه شوراهای بررسی موارد خاص وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در اسرع وقت انجام داده و نتیجه را به اطلاع دانشجو برساند. دانشجو نیز موظف است مدارک کامل و معتبر ارائه داده و در صورت تأیید کمیسیون، به مفاد تصمیم نهایی پایبند باشد. هزینهها و روند اداری: فرایند رسیدگی به درخواستها در کمیسیون موارد خاص بر اساس مصوبات دانشگاه می باشد؛ و ممکن است برخی از خدمات آموزشی مشمول تعرفه باشد. دانشجویان موظفاند درخواست خود را از طریق سامانه مربوطه ثبت و مدارک لازم را بارگذاری نمایند.
فرآیند حل اختلاف در صورت اعتراض به نتیجه بررسی دانشجو میتواند درخواست تجدیدنظر خود را همراه با مستندات جدید، جهت بررسی مجدد به دبیرخانه کمیسیون موارد خاص ارائه نماید. در موارد خاص، امکان ارجاع به مراجع بالاتر(استانی و یا مرکزی) وزارت علوم نیز وجود دارد.
دوره ارائه خدمت: نامحدود
عنوان خدمت: تسهیلات دانشجویی
مقدمه: به منظور کمک به امور تحصیلی و معیشتی دانشجویان مستعد کم بضاعت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور ودرراستای تکالیف مقرر درماده1 قانون صندوق،بندهای"د"،"ه"و"و" و ماده3 اساسنامه صندوق رفاه دانشجویان به ترتیب مصوب04/12/71مجلس شورای اسلامی و 17/10/1373هیأت وزیران و اصلاحات بعد از آن، اداره تسهیلات دانشجویی در دانشگاهها فعال شد.
هدف: این اداره با هدف ایجاد زمینههای مناسب برای رشد استعدادها و کمک به وضع تحصیلی و معیشت دانشجویان مستعد و کمدرآمد انجام وظیفه مینماید که لازم است دانشجویان متقاضی برای تقاضا و تکمیل فرمهای مربوطه در دو هفته اول هر نیمسال تحصیلی (طبق اطلاعیههای صادره توسط امور دانشجویی) به کارشناسان امور دانشجویی مراجعه نمایند.
مسئولیت:
• ـ نظارت بر انجام خدمات مربوط به ارائه کمکهای مالی و وامهای دانشجویی به دانشجویان واجد شرایط
• ـ شناسایی نیازهای رفاهی دانشجویان و اولویت بندی طرحهای کاربردی رفاهی ذیربط
• ـ انجام اقدامات لازم در جهت افزایش استفاده دانشجویان از خدمات رفاهی دانشگاه مدارک لازم جهت اخذ تسهیلات دانشجویی:
-الزام است سند تعهدنامه دانشجویی مطابق با پیش نویس اعلام شده از سوی صندوق در یکی از دفاتر اسناد رسمی به طور دقیق و خوانا تنظیم شود و به ثبت برسد. بدیهی است در صورت عدم مطابقت سند تعهد ارائه شده با مفاد سند پیوست می بایست برای دریافت وام سند تعهد مجددت نظیم گردد.
-متعهدله این سند صرفا ً صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و مشخصات آن قابل تغییر نیست.
- به استناد ماده13اساسنامه صندوق رفاه دانشجویان مصوب04/10/1373هیات وزیران، مسئولیت تطابق سند تنظیم شده با اطلاعات مندرج در این تعهدنامه بر عهده کاربران حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور است.
- مدارک الزامی جهت ارائه به اداره رفاه دانشجویی دانشگاه ها یا مراکز آموزش عالی محل تحصیل حسب مورد به شرح ذیل است: -اصل سندتعهدنامه دانشجویی تنظیمی به وسیله یکی از دفاتر اسناد رسمی کشور. -گواهی کسر از حقوق یاکپی برابر با اصل مجوز یا پروانه فعالیت ضامن و یا گواهی کتبی ضمانت از کمیته امداد امام خمینی (ره) -تصویر آخرین حکم استخدامی ضامن یا ضامنین
نحوه باز پرداخت تسهیلات: بلافاصله پس از اتمام آخرین نیمسال مجاز تحصیلی دانشجو می بایست برای تعیین تکلیف بدهی به اداره رفاه دانشجویان مراجعه نماید. پس از پرداخت ۱۰% از بدهی، دفترچه اقساط برای دانش آموخته صادر شده و ۹ ماه پس از تاریخ پایان تحصیل پرداخت اقساط وی شروع خواهد شد (در مورد آقایان مشمول، ۲ سال به این مدت تنفس افزوده خواهد شد). - در صورت انصراف یا اخراج از تحصیل دانشجو باید مجموع وام های دریافتی را یکجا پرداخت نماید. - وام ودیعه مسکن متاهلی بعد از فارغ التحصیلی یکجا پرداخت می شود.
عنوان خدمت: مشاوره تحصیلی
مقدمه: موفقیت در تحصیلات هدفی است که نیازمند برنامه ریزی دقیق و حرفه ای است . دوران تحصیل دانشگاهی برای بسیاری از دانشجویان ممکن است همراه با خطرات و آسیب های جدی و جبران ناپذیری باشد. افسردگی، اضطراب، استرس های شدید، تغییر در سبک زندگی، مشکلات شغلی، احساس بدرفتاری از سوی دست اندرکاران اموزشی و اجرایی در دانشگاه، بازخوردهای منفی از سمت برخی اساتید نسبت به دانشجویان و... از جمله عواملی هستند که می توانند در بروز اسیب های روانشناختی و به تبع آن افت عملکرد تحصیلی دانشجویان موثر باشند. پس ضرورت دارد پس از شناخت این عوامل، از طریق مشاوره، در جهت کاهش اثرات منفی آنها اقدام شود.
هدف: رشد و ارتقا تحصیلی دانشجویان_ کاهش اختلالات یادگیری،افت تحصیلی، اهمال کاری تحصیلی، استرس تحصیلی، عدم تمرکز، اضطراب امتحان_ آموزش شیوه های صحیح مطالعه و بهسازی حافظه
مسئولیت: مرکز مشاوره و سبک زندگی موظف است طبق طرح های ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و در راستای انجام یکی از شرح و ظایف خود، دانشجویانی که نیازمند خدمات مشاوره تحصیلی هستند را شناسایی و با تعیین وقت قبلی به مرکز دعوت و جلسات مشاوره تحصیلی برگزار نماید.
تعهدات متقابل خدمت گیرنده و دستگاه: مرکز مشاوره و سبک زندگی موظف است طبق آیین نامه ها ی ابلاغی وزارت علوم، مشاوران تحصیلی با تجربه و متعهد را جذب و خدمات مشاوره تحصیلی رایگان به دانشجویان ارائه و بر حسن انجام کار مشاوران نظارت داشته باشد هزینه ها و پرداخت ها: حق الزحمه مشاوران تحصیلی از محل بودجه پیش بینی شده پرداخت می گردد.
فرایند حل اختلاف: چنانچه در فرآیند مشاوره تحصیلی مشخص گردد یکی از دلایل افت تحصیلی دانشجو اختلافات و تعارضات پیش آمده با اساتید، کارکنان آموزش و اجرایی و یا دیگر دانشجویان می باشد، مشاور تحصیلی در چارچوب قوانین پیش بینی شده و با رعایت اخلاق حرفه ای مورد را بررسی و پیگیری می نماید.
دوره عملکرد: نامحدود