اخبار نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری

برگزاری دومین جلسه هم اندیشی اساتید

دوشنبه بیست و چهارم فروردین 1394 ساعت 7:58 ق ظ

دومین نشست جلسات هم اندیشی استادان دانشگاه صنعتی قم با موضوع "آیین استادی؛ جایگاه تزکیه و تربیت در دانشگاه" بیست و پنجم اسفندماه سال 1393 برگزار شد.

در ابتدای جلسه، آقای دکتر قنبری دبیر هم اندیشی اساتید با بیان اینکه در آموزه های دینی جایگاه تربیت مقدم بر تعلیم است و استادان علاوه بر نقش تعلیم و تدریس، نقش تربیتی را نیز عهده دار هستند، به طرح موضوع پرداختند و اشاره کردند که استفاده ابزاری و دوگانه از علم از آفت های تعلیم بدون تربیت است.

سپس هر یک از اساتید شرکت کننده در این جلسه به اظهار نظر پرداختند که چکیده آن به شرح زیر است.

• رفتار مقدم بر گفتار است. تقش تربیتی رفتار استاد در کلاس درس موثرتر از گفته هاست.
  • الگوهایی که داشته ایم و در ذهن ماندگار شده است به علت رفتار مناسب آنها بوده است و نه به علت صحبت هایی که در کلاس شده است.
  • استاد باید متناسب با وضعیت دانشجو برای او وقت بگذارد و مشاوره دهد.
  • تربیت بد و تنزل اخلاقی بدتر از عدم تربیت است. بنابراین نباید کاری صورت گیرد که اثر معکوس داشته باشد.
  • تکریم پیشکسوتان و محترمانه یاد کردن از آنها توسط استادان یکی از راههای موثر تربیتی برای دانشجویان است.
  • احترام به همه همکاران و محبت بدون توقع، یکی دیگر از رفتارهای موثر بر دانشجویان است.